Κινητοποίηση στις Σκουριές Χαλκιδικής και στάση των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων – Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η μαζική κινητοποίηση της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής έδειξε την αποφασιστικότητα των κατοίκων της περιοχής να μην επιτρέψουν να γίνει ο τόπος τους εστία περιβαλλοντικής καταστροφής και σοβαρών προβλημάτων υγείας για εργαζομένους και κατοίκους. Από την άλλη πλευρά, η χτεσινή στάση της αστυνομίας κατέδειξε τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και τη στράτευσή της στην πάση θυσία υλοποίηση των συμφερόντων τους.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

*Αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και χημικών, η ρίψη των οποίων προκάλεσε εστίες πυρκαγιάς μέσα στο δάσος,

*Δημιουργία από την εταιρεία αναχωμάτων για τον αποκλεισμό των διαδηλωτών, με την κοπή δέντρων σε αντιπυρική περίοδο,

*Χρήση βίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Διαμαντόπουλου και κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στην κινητοποίηση,

*Απαξιωτική στάση των αστυνομικών των ειδικών σωμάτων προς τους βουλευτές και ενοχοποίηση (από αστυνομικούς!) των πολιτών που κινητοποιούνται και της αριστεράς,

*Προσαγωγές και συλλήψεις κατοίκων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα.

Κι όλα αυτά, προκειμένου να εμποδιστούν οι πολίτες της Χαλκιδικής να εκδηλώσουν τη δίκαιη και τεκμηριωμένη αντίθεσή τους στη δραστηριότητα της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», η οποία, εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί, κινείται σαφώς εκτός πλαισίου συμφωνηθέντων, με βάση και την επιβεβαίωση του Δασαρχείου.

Η μεροληψία της κυβέρνησης, όχι υπέρ μιας βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά μιας περιβαλλοντοκτόνου επιχειρηματικής πολιτικής, εκδηλώνεται με μέσα βίαια και αντιδημοκρατικά, με τη χρησιμοποίηση των λιγοστών εργαζομένων της εταιρείας ως συμμάχων εναντίον των κατοίκων, και με μια απροσχημάτιστα εργαλειακή χρήση των ειδικών σωμάτων της αστυνομίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε από την κυβέρνηση να θέσει τέρμα στην πολιτική αυτή και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, στον αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, της ίδιας τους της ζωής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: