Ομιλία της Κατερίνας Ιγγλέζη στην Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι!

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι στην ακριτική Αλεξανδρούπολη. Στο σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην πόλη σας. Έχω έρθει κι άλλες φορές ως μέλος των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Από τη Χαλκιδική σας φέρνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Από τη Χαλκιδική που μάχεται που έχει υποστεί τη χειρότερη μορφή κρατικής βίας με χημικά, δακρυγόνα ακόμη και με πλαστικές σφαίρες. Μια κρατική βία που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καναδών χρυσοθήρων και των ντόπιων μεγαλοεργολάβων. Από τη Χαλκιδική που αντέχει, που πεισμώνει όλο και περισσότερο. Από τη Χαλκιδική που είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την καταστροφή του απαράμιλλου φυσικού περιβάλλοντος, την καταστροφή των οικονομικών της δραστηριοτήτων, της αναπτυξιακής της προοπτικής, του μέλλοντος των παιδιών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία. Από την πρώτη στιγμή έγινε μέρος αυτού του κινήματος. Δυστυχώς όμως στη Χαλκιδική είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιτίθεται σ΄αυτή την καταστροφή. Εμείς εκεί δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε μαζί μας τους θεσμικούς φορείς, όπως συμβαίνει εδώ στον Έβρο. Έτσι οι κάτοικοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας τόσο ηθική υποστήριξη και αλληλεγγύη όσο και θεσμικές κινήσεις προς την κατεύθυνση ανάδειξης και επίλυσης του θέματος.

Γι΄αυτή του τη στάση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορηθεί πως είναι ενάντια στις επενδύσεις που θα έδιναν ώθηση στην αναπτυξιακή εξέλιξη της χώρας. Πρόκειται όμως πραγματικά για υγιή και προσοδοφόρα επένδυση και προς όφελος ποιού;

Συντρόφισσες και σύντροφοι Η εξόρυξη μεταλλευμάτων, όπως και ορυκτών, αποτελεί εδώ και χρόνια παράδειγμα προς αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής, οικονομικής εξαθλίωσης των τοπικών κοινωνιών και σκανδαλώδους εκχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ισχυρά, ελληνικά και ξένα, επιχειρηματικά λόμπυ.

Οι εξορύξεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον (δάση, δασικές εκτάσεις, προστατευμένες περιοχές, μόλυνση εδάφους, αέρα, νερών), είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και ανταγωνίζονται οικονομικές δραστηριότητες, όπως η γεωργία, η αλιεία, ο τουρισμός και άλλες που συγκροτούν βιώσιμο και αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούν είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές που καταστρέφουν και οι διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Χαρακτηριστικά, με τις τρεις μεγαλύτερες και σημαντικότερες επενδύσεις σε Μακεδονία και Θράκη, προβλέπεται η δημιουργία περίπου 1500 θέσεων εργασίας, όταν η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες υπολογίζεται στα 33.2 δις. ευρώ!

Ένα από τα πλέον δημοφιλή επιχειρήματα υπέρ τέτοιων, κατ’ ευφημισμό, επενδύσεων είναι ότι στην παρούσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας τέτοιες δραστηριότητες θα διασφαλίσουν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για απόλυτα αφελή, αν όχι επικίνδυνη, τοποθέτηση. Ο Μεταλλευτικός Κώδικας ορίζει ότι ο ορυκτός πλούτος ανήκει αποκλειστικά στις εταιρείες που τον εκμεταλλεύονται και δεν προβλέπεται η απόδοση δικαιωμάτων (royalties) στο Δημόσιο, δικαιώματα που έχουν να κάνουν με κονδύλια που πρέπει να πληρώνει μια εταιρεία στο κράτος για τον φυσικό πλούτο του οποίου εξανεμίζει.. Ουσιαστικά λοιπόν δεν πρόκειται για οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά για σκανδαλώδη παραχώρηση, έναντι πινακίου φακής, του χρυσού, χαλκού, αργύρου και άλλων πολύτιμων ορυκτών στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Για παράδειγμα, για το μεταλλείο Περάματος – εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α. Ε. – το Δημόσιο δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ και ούτε βέβαια πρόκειται να πάρει, αφού πρόκειται για ιδιωτικό μεταλλείο, το οποίο αγοράστηκε τη δεκαετία του ’90 από ιδιώτη. Το μεταλλείο των Σαπών ήταν δημόσιο, και παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία με δημόσιο διαγωνισμό πριν 20 περίπου χρόνια. Για το λόγο αυτό και μόνο, σύμφωνα με το Μεταλλευτικό Κώδικα το Δημόσιο έχει να λαµβάνει το 1% επί του εξορυσσοµένου προϊόντος όταν οι ιδιώτες «επενδυτές» προσβλέπουν, μόνο από την εξόρυξη χρυσού κέρδη της τάξης του 1.1 δις ευρώ!

Η ένταξη του σχεδίου εξόρυξης χρυσού στη Θράκη στις διαδικασίες Στρατηγικών επενδύσεων (fast track) από τον τότε υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης κα;ι νυν υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές (06-06-2012), που νομιμοποιεί την, αποικιακού τύπου, μεταβίβαση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου αποτελεί Πολιτικό Πραξικόπημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται για την κατάργηση των διατάξεων του ν. 3986/2011 αλλά και του ν.3894/2010 (γνωστού ως fast track) που προβλέπουν την εκμετάλλευση της δημόσιας γης καθ’ υπέρβαση της περιβαλλοντικής, χωροταξικής και αρχαιολογικής νομοθεσίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι φίλες και φίλοι, Πιστεύουμε ότι η όποια ανάπτυξη θα πρέπει να γίνεται με κεντρικό άξονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Θα πρέπει να είναι βιώσιμη και αειφόρος ώστε να εξασφαλίζει την ευημερία των πολιτών σήμερα, χωρίς να καταστρατηγεί το δικαίωμα των επερχόμενων γενιών στη ζωή και τη δημιουργία. Στηρίζουμε τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο ξεπούλημα και την καταστροφική εκμετάλλευση του τόπου τους. Καταγγέλλουμε την πρακτική των κυβερνήσεων που αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και των επιστημονικών φορέων. Καταγγέλλουμε τη στρατηγική των εταιρειών, που με τριτοκοσμικές μεθόδους και εκμεταλλευόμενες τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της χώρας καταστρέφοντας το περιβάλλον, την προοπτική αειφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων και της κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών.

Οι τοπικές κοινωνίες και οι ενεργοί πολίτες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να προστατέψουν το περιβάλλον και τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου τους. Το παράδειγμα της Χαλκιδικής μας δείχνει ότι οι πολίτες μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν σ’ ένα κοινό αγώνα ενάντια στη λεηλασία του τόπου τους. Μπορούν να διεκδικήσουν άλλες μορφές ανάπτυξης, στα πλαίσια της αειφορίας και των κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων δικαιωμάτων. Ένα μοντέλο ανάπτυξης στα πλαίσια του Ευρωπαικού κεκτημένου και όχι ενός μοντέλου που μετατρέπει ευρωπαίους πολίτες σε «λευκούς κινέζους εργαζόμενους»

Η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση, στηρίζοντας το σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας, προωθεί τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, και καλεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να επενδύσει με σχεδόν μηδενικό κόστος για αυτούς (φορολογικό, διοικητικό, εργατικό κλπ) και με μηδενικό όφελος για τον έλληνα πολίτη και το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με μελέτες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας (!!). Όπου έχουν εφαρμοστεί οι ΕΟΖ τα οικονομικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο είναι μηδαμινά.

Οι ΕΟΖ είναι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες ισχύει ένα εντελώς ιδιαίτερο νομοθετικό, οικονομικό και διοικητικό καθεστώς προσανατολισμένο στα συμφέροντα της ελεύθερης αγοράς και θυμίζουν εργατικά κάτεργα. Οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αμείβονται με μισθούς πείνας, κατοικούν εντός της ΕΟΖ χωρίς το δικαίωμα να έχουν μαζί τους τη οικογένειά τους και δεν έχουν το δικαίωμα συγκρότησης εργατικών σωματείων.

Στους επενδυτές επιτρέπεται η εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων χωρίς δασμούς και συναλλαγματικούς ελέγχους, ή άλλου τύπου εμπόδια νομικής και δημοσιονομικής φύσης. Για τις ΕΟΖ διευκολύνεται η χορήγηση αδειών και απλοποιούνται ή ακόμη και καταργούνται όλες οι άλλες ρυθμιστικές διαδικασίες (χωροθετήσεις επενδύσεων, φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, αρχαιολογία, κοκ). Συνήθως οι ιδιώτες επενδυτές απαλλάσσονται από υποχρεώσεις καταβολής εταιρικών φόρων, ΦΠΑ και άλλων τοπικών φόρων. 
 Για την είσοδο στις περισσότερες ΕΟΖ απαιτείται ειδική βίζα και οι απασχολούμενοι σ’ αυτές είναι κατά προτίμηση μετανάστες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έτσι οι επενδυτές αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα εργατικού κόστους αλλά κυρίως διασφαλίζουν την υπακοή / υποταγή των εργαζόμενων. Το αίσθημα των ντόπιων ότι ο τόπος τους και η διαχείριση του τους ανήκει αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των επενδυτών – αποικιοκρατών. Με τις ΕΟΖ ο εργαζόμενος υποβαθμίζεται σε έναν άβουλο, μισθωτό δούλο, χωρίς πατρίδα και χωρίς κανένα ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα.

Οι ΕΟΖ προωθούνται από τους ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους ως το κύριο εργαλείο ανάπτυξης της χρεοκοπημένης Ελλάδας και η ελληνική κυβέρνηση πρόθυμα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Πρώτη στη λίστα των υποψήφιων περιοχών βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη με πρόβλεψη για 13 περιφερειακές ΕΟΖ (Καβάλα, Θάσος, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα κ.α.). Τέτοιου είδους «αναπτυξιακά σχέδια» εφαρμόζονται μόνο σε χώρες-προτεκτοράτα και είναι αντίθετα με το Σύνταγμα, την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία. Οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν και να αποτρέψουν τα αποικιοκρατικά σχέδια κυβέρνησης και Τρόικας.

Χρησιμοποιούν τις ΕΟΖ σαν εργαλείο για τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας που οφείλεται αποκλειστικά στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, των Ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έχει ήδη τραγικά αποτελέσματα στη Θράκη.

Η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε απελπιστικά υψηλά επίπεδα. Από την Ορεστιάδα μέχρι την Ξάνθη, ανεργία, φτώχεια, κλειστά μαγαζιά και παραγωγικές μονάδες.

Στη Ροδόπη η ανεργία έχει φτάσει στο 39%, ενώ για τους νέους αγγίζει το 50%. Σήμερα από τα 100 εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, λειτουργούν μόνο τα 10. Τα Ενωμένα Κλωστήρια, με ιστορία χρόνων, έκλεισε τελικά αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 400 εργαζόμενους. Η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί κατακόρυφα, οι εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν υπό εξευτελιστικές εργασιακές συνθήκες ενώ οι ελεύθεροι μικροεπαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και σε βασικές ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Στην Ξάνθη, με 14.000 πρόσφατα απολυμένους και ανεργία στα επίπεδα του 30%, τα πάλαι ποτέ συνεταιριστικά εργοστάσια είτε έχουν κλείσει είτε έχουν δοθεί βορά στου ιδιώτες. Για τη ΣΕΚΑΠ επισπεύδονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

Στον Έβρο η ανεργία στην οικοδομή έχει φτάσει στο 95% και τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι νέοι μεταναστεύουν και τα χωριά ερημώνουν.

Η ανεργία δεν είναι απλώς ένας αριθμός, ένας στατιστικός δείκτης ευρωστίας της εθνικής οικονομίας. Πίσω του υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες στα πρόθυρα της απόγνωσης. Οι μακροχρόνια άνεργοι που δικαιούνται επιδότησης είναι αυτοί ηλικίας 45-65 ετών και το επίδομα ανέρχεται στο γενναιόδωρο ύψος των 200 ευρώ μηνιαίως επαυξανόμενο με 587 ευρώ το χρόνο για κάθε ανήλικο τέκνο!

Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να στηρίζεται σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, σε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, στην ανασφάλιστη εργασία. Δε γίνεται η ανάπτυξη να στηρίζεται στην άντληση πόρων από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και σε μέτρα που θέτουν τους εργαζόμενους σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό περιθώριο.

Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στην αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού και ο μονόπλευρος προσανατολισμός στην αποκλειστική παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων, οριζόμενων αποκλειστικά από το κόστος παραγωγής. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη τομέων όπως η αγροτική και μεταποιητική βιομηχανία, η έρευνα και η τεχνολογία. Πρέπει να αντικατασταθεί η εισαγωγή βασικών παραγωγικών μέσων και τεχνολογιών αιχμής, από προϊόντα εγχώριας παραγωγής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα και διαρκώς διευρυνόμενα παραγωγικά ελλείμματα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι , φίλες και φίλοι

Η αυξανόμενη ανεργία, η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών, έχει δημιουργήσει έναν κοινωνικό αυτοματισμό, που στρέφει τον ιδιωτικό υπάλληλο ενάντια στον δημόσιο, τον άνεργο ενάντια στον εργαζόμενο και τον έλληνα εργάτη ενάντια στον μετανάστη.

Η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται δεν είναι μόνο απάνθρωπη και άδικη. Είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη, τόσο για τους μετανάστες όσο και για τους έλληνες. Η ανάδειξη στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, όπως οι σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Κομοτηνή, σε αναπτυξιακές ενέργειες ενδυνάμωσης των τοπικών οικονομιών, είναι στην καλύτερη περίπτωση εμπαιγμός των τοπικών κοινωνιών. Οι εμπνευστές του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» αγνόησαν εσκεμμένα τους τοπικούς φορείς ώστε να μετατρέψουν τις δυο Αστυνομικές σχολές σε κέντρα φύλαξης μεταναστών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα ανασφάλειας, φόβου, μίσους και ρατσισμού. Η μετάταξη χιλιάδων αστυνομικών στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έγινε με πλήρη ανευθυνότητα και χωρίς κανένα σχεδιασμό

Σε αντιδιαστολή των στρατοπέδων συγκέντρωσης που λειτουργούν, ζητούμε τη δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενία που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας.

Επιδιώκουμε τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες. Μπορεί η κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» να μη λύσει όλα τα προβλήματα, αντιμετωπίζει όμως το πρόβλημα του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών σε περιοχές της χώρας με χαμηλή κοινωνική προστασία. Το Δουβλίνο ΙΙ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, υποδαυλίζοντας τη ρατσιστική βία και το φασισμό.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, έχουν δικαίωμα να οραματιστούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Να δημιουργήσουν μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Οφείλουμε όλοι, ατομικά και συλλογικά, να σκεφτούμε τι παράγουμε, πώς το παράγουμε, πώς διανέμουμε τον παραγόμενο πλούτο και τι καταναλώνουμε. Να βρούμε τρόπους προστασίας και δημιουργικής αξιοποίησης του περιβάλλοντος. Πρέπει να αναπτύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση προς όφελος της κοινωνίας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ατομικότητα και ιδιαιτερότητα του καθενός μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε πολύπλευρη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση της εργασίας και ζωής τους.

Η αναδιανομή του ΑΕΠ υπέρ της εργασίας, η φορολόγηση των κερδών του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών, μια ολοκληρωμένη πολιτική πλήρους απασχόλησης, η πάταξη της διαπλοκής, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, η ανακατανομή των δημοσίων δαπανών με τη δραστική μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών και της αλόγιστης σπατάλης, είναι σε θέση να εξοικονομήσουν τους αναγκαίους πόρους για την παιδεία και εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική προστασία, το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της χώρας. Αυτά τα δημόσια αγαθά, θα παλέψουμε να βρίσκονται έξω από τη σφαίρα της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, να είναι ποιοτικά, προσβάσιμα από όλους και να παρέχονται δωρεάν.

Η κοινωνία μας βρίσκεται μπροστά σ’ ένα κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο. Η ανάγκη όμως να μπει τέλος στην ολέθρια πορεία της χώρας δεν είναι υπόθεση μόνο ενός κόμματος. Είναι εθνική επιταγή. Απαιτεί ενότητα, αποφασιστικότητα, όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτάσσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Σας κοιτάζουμε στα μάτια και δεσμευόμαστε να ακυρώσουμε το Μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευθούμε τη δανειακή σύμβαση. Σας κοιτάζουμε στα μάτια και δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε όλο το παραγωγικό δυναμικό του τόπου για την έξοδο από την κρίση, για να χτίσουμε την άλλη Ελλάδα.

Ενώστε μαζί μας τις ευαισθησίες σας, τις προσδοκίες σας και τα οράματά σας, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Ζητάμε από όλες και όλους να ανταποκριθείτε στο προσκλητήριο ενότητας και δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Να κάνουμε όλες και όλοι μαζί πράξη την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είστε εσείς. Ελάτε να γίνουμε εμείς. Για να φέρουμε την αισιοδοξία, την ελπίδα και το χαμόγελο στο βασανισμένο λαό μας.

Σταματάμε την καταστροφή, οργανώνουμε την ανατροπή!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: