Ερώτηση για το λιμενοβραχίονα Στρατωνίου

ΕΡΩΤΗΣΗ

24-09-2012

Προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Αιγαίου

Θέμα: Νομιμότητα του λιμενοβραχίονα Στρατωνίου Χαλκιδικής

Ο λιμενοβραχίονας του Στρατωνίου Χαλκιδικής λειτουργεί εδώ και χρόνια ως αλιευτικό καταφύγιο. Το Φεβρουάριο του 2012, στην περιοχή επικράτησαν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρότατους ανέμους και μεγάλους κυματισμούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών τόσο στο αλιευτικό καταφύγιο όσο και σε αλιευτικά και άλλα σκάφη. Τον Μάιο του 2012 χρηματοδοτείται η αποκατάσταση των ζημιών στο αλιευτικό καταφύγιο Στρατωνίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας (απόφαση 195955/2235-31/07/2012) με το ποσό των 829.617,32 ευρώ.

Σύμφωνα όμως με την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Χαλκιδικής του Υπουργείου Οικονομικών (1230-15/5/2012), ενώ η κοινότητα Στρατωνίου είχε υποβάλλει αίτηση για αδειοδότηση του έργου «Κατασκευή Λιμενοβραχίονα Κοινότητας Στρατωνίου Χαλκιδικής» (631/11-6-1996) δεν εκδόθηκε τελικά η άδεια κατασκευής του έργου. Για το λόγο αυτό η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Χαλκιδικής, κηρύσσει παράνομα τα έργα που κατασκευάστηκαν και πληροφορεί ότι η υπηρεσία, κατόπιν αυτοψίας, θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (Πρωτόκολλο Κατεδάφισης και Π.Κ.Α.Α.Χ) . Επιπρόσθετα, η Δ/νση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας με έγγραφο της (8221.Α22/12/12-26/06/2012) καλεί σε εκκίνηση της διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 822/13/07/03-04-2007 Εγκύκλιο «Διαδικασία επιβολής κυρώσεων για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αιγιαλού και παραλίας».

Ερωτούνται οι κ. Υπουργοί

Πως εγκρίθηκε μια τόσο υψηλή χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για αποκατάσταση ζημιών σε ένα έργο που δεν έχει αδειοδοτηθεί; Από ποιόν φορέα δύναται να αποζημιωθούν επαγγελματίες και ιδιώτες, τα σκάφη των οποίων υπέστησαν (και πιθανότατα να υποστούν στο μέλλον) ζημιές, ελλιμενιζόμενα, εν αγνοία τους, σε μη αδειοδοτημένο αλιευτικό καταφύγιο;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ιγγλέζη Κατερίνα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: