Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παράνομη εντολή Υ.ΠΕ.Κ.Α. για υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας στην «Ελληνικός Χρυσός» έκτασης στη Β.Α. Χαλκιδική

Παράνομη εντολή Υ.ΠΕ.Κ.Α. για υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας στην «Ελληνικός Χρυσός» έκτασης στη Β.Α. Χαλκιδική

Χθες το Υ.ΠΕ.ΚΑ, με επείγον έγγραφο, διέταξε το Δασαρχείο Αρναίας να προχωρήσει στην υπογραφή «Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης και Υλοτόμησης» ώστε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. να προχωρήσει στην υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας έκτασης δάσους στη Β.Α. Χαλκιδική (4.130 στρέμματα) για την εγκατάσταση μεταλλείου.

Το Υ.ΠΕ.ΚΑ υπό την πίεση της εταιρείας και πιθανότατα άλλων εξωτερικών παραγόντων παραβλέπει και παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, καθώς δεν υπάρχουν οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις («Ειδική Έγκριση Επέμβασης» και «Έγκριση Τεχνικής Μελέτης»). Νομιμοποιεί έτσι την πάγια τακτική της εταιρείας που επιδιώκει να φέρει προ ανεπίστρεπτων τετελεσμένων την τοπική κοινωνία και τη διοίκηση.

Βλέπουμε με σαφήνεια ότι η εκποίηση του εθνικού πλούτου επιταχύνεται υπό την πίεση της τρόικας και τη σύμπραξη της απόλυτα υποταγμένης και δουλοπρεπούς ελληνικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία του Υπουργείου ΠΕ.Κ.Α και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους τοπικούς αγώνες ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και στο μέλλον, θα συμβάλλει στην αντιστροφή των καταστροφών που επιχειρούνται σήμερα στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν στοχεύσει οι πολυεθνικές των εξορύξεων»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: