Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει την «επένδυση» της Χαλκιδικής

Αναδημοσίευση από την Αυγή

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει την εντεινόμενη καταστολή, με τις Σκουριές να είναι το πιο τρανταχτό ίσως παράδειγμα της τρέχουσας περιόδου. Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, αλλά και μετά η Κεντρική Επιτροπή, στην απόφασή της, ανέλαβαν τη δέσμευση ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα σταματήσει τη μεγάλη οικολογική καταστροφή της Χαλκιδικής» (μια αναφορά που επίσης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο της Κ.Ε.).

Σε ψήφισμά της μάλιστα η Κ.Ε χαιρετίζει «το μεγαλειώδες κίνημα πολιτών ενάντια στις εξορύξεις (που) κλονίζει τη νεοφιλελεύθερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και ανοίγει δρόμους για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της παραγωγής με όρους κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου».

Αλλά και η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, που τον διαδέχτηκε στο βήμα, τόνισε μεταξύ άλλων «ο Ιούλιος Δένδιας παραδέχεται ότι η χώρα μας είναι υπό κατοχή, όταν μιλά για γαλατικό χωριό. Η Χαλκιδική είναι γαλατικό χωριό, αλλά και το πείραμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, κατάργησης των συνταγματικών δικαιωμάτων, ποινικοποίησης των κινημάτων.

Στη Χαλκιδική δεν υπάρχει εμφύλιος πόλεμος. Οι κάτοικοι έχουν ‘πόλεμο’ με την πολυεθνική εταιρεία και την τρικομματική κυβέρνηση. Λίγοι, μόνον, ντόπιοι που εργάζονται στην εταιρεία είναι στην απέναντι πλευρά. (…) Εμείς ήμασταν εκεί και όταν το κίνημα ήταν στην αφάνεια. Τώρα υπάρχουν και οι όψιμοι υποστηρικτές, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και το ΚΚΕ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: