Δήλωση Κ.Ιγγλέζη για το χθεσινό ατύχημα με φορτίο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Δελτίο Τύπου

22.11.2013

Εχτές (21.11.2013) σημειώθηκε ατύχημα φορτηγού που μετέφερε θειούχο μόλυβδο από εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Η περιοχή αποκλείστηκε από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Εισαγγελέας και κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν επίμονα, να παρουσιαστεί στο χώρο του ατυχήματος υπεύθυνος ασφαλείας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Αντ΄αυτού παρουσιάστηκε, ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο πρόεδρος του Στρατωνίου κ. Ζαγοράκης.

Το φορτίο βρίσκεται ακόμη στο χώρο του ατυχήματος καθώς η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί με την εντολή του εισαγγελέα για ανάληψη της ευθύνης μεταφοράς του από υπεύθυνο ασφαλείας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Το δελτίο αποστολής του εν λόγω φορτίου αναφέρει ως τελικό προορισμό εγκαταστάσεις της εταιρείας Balkan Logistics, η οποία με εντολή αρμοδίων υπηρεσιών έχει σταματήσει τη λειτουργία της.

Το χθεσινό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε σειρά γεγονότων που αναδεικνύουν όχι μόνο την επιδεικτική μη συμμόρφωση της εταιρείας προς τους νόμους αλλά και την κοινωνική ανευθυνότητα της εταιρείας που στο βωμό του κέρδους δε διστάζει να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Είναι καιρός οι υπεύθυνοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το Κράτος να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι πρώτιστο καθήκον της Πολιτείας και πρέπει να γίνεται προληπτικά.

Πόσα ατυχήματα που σχετίζονται με δραστηριότητες και παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός πρέπει να γίνουν ώστε οι αρμόδιοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα;

 

 

Κατερίνα Ιγγλέζη

Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: