Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη για την ημέρα της γυναίκας

Την Κυριακή 9 Μαρτίου, η βουλευτίνα Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με θέμα “Γυναίκες και οικονομία”.

Στο χαιρετισμό της η Κ.Ιγγλέζη, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που ενέπνευσαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικές κρίσης, της οποίας πρώτα θύματα είναι οι γυναίκες.

“Οι γυναίκες σήμερα αποτελούν το 63% των μερικά απασχολούμενων, με εξευτελιστικούς μισθούς, χιλιάδες από αυτές είναι ανασφάλιστες, απολύονται λόγω εγκυμοσύνης και συχνά εργάζονται υπό καθεστώς βίας, απειλών και σεξουαλικής παρενόχλησης. Ταυτόχρονα αναγκάζονται να αναπληρώσουν το διαλυμένο κοινωνικό κράτος με διπλά και τριπλά ωράρια, φροντίζοντας παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ και να βρίσκονται αποκλεισμένες στο σπίτι.

Αυτές οι γυναίκες, όταν διεκδικούν αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες, αντιμετωπίζουν την κρατική και παρακρατική βία. Αυτές λοιπόν τις γυναίκες τιμούμε στις 8 του Μάρτη. Τις καθαρίστριες, τις γυναίκες στην Κερατέα και στις Σκουριές, τις γυναίκες της Ευρώπης και της Αραβικής Άνοιξης, τις γυναίκες όλου του κόσμου που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση αλλά αντιστέκονται και αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο”.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: