ΔΤ: Κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του πρακτορείου ΔΕΗ στην Αρναία Χαλκιδικής

Δελτίο Τύπου

Θέμα:Κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του πρακτορείου ΔΕΗ στην Αρναία Χαλκιδικής

Ιερισσός 4/9/2014

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 η βουλευτίνα του Σύριζα Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Μακεδονίας Θράκης ΔΕΔΔΗΕ κ. Μιζαμίδη Αναστάσιο για να συζητήσουν το θέμα του επικείμενου κλεισίματος του Πρακτορείου ΔΕΗ στην Αρναία Χαλκιδικής και της μεταφοράς του στον Πολύγυρο, πρωτεύουσα του νομού καθώς επίσης και τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια ενέργεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Αρχικά πρέπει να αναφερθεί ότι το πρακτορείο Αρναίας μετράει σήμερα πάνω από 50 χρόνια ιστορίας και συμβολής στην εξυπηρέτηση των κατοίκων συμβάλλοντας σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στον πολιτιστικό. Χάρη στην ύπαρξη του πρακτορείου στην Αρναία οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής έχουν άμεση κάλυψη των αναγκών τους καθώς ο γεωμορφολογικός παράγοντας της περιοχής είναι ιδιαίτερος ( ορεινά χωριά με δύσκολους χειμώνες καθώς και το νησί της Αμμουλιανής).

Το πρακτορείο Αρναίας εξυπηρετεί σήμερα μια έκταση περίπου 740 τ. χλμ και 20 χωριά του δήμου Αριστοτέλη,τους τριγύρω των κατοικημένων περιοχών οικισμούς και μεμονωμένες οικίες. Πιο συγκεκριμένα,καλύπτει τις ανάγκες:

  • πλήθους τουριστικών καταλυμάτων ( ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων) , που ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτούν άμεση εξυπηρέτηση.
  • της νήσου Αμμουλιανής που τροφοδοτείται υποθαλάσσια και παρουσιάζει πρόσθετη δυσκολία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης.
  • των πολυάριθμων κεραιών κινητής τηλεφωνίας- τηλεόρασης , σε πολύ δύσβατες και απομακρυσμένες ακόμα και από την Αρναία περιοχές,
  • τον υποσταθμό Σταγείρων 150/20 kv ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από τον Πολύγυρο.
  • των μεταλλείων σε Στρατώνι – Ολυμπιάδα και Μαδέμ Λάκκο που απαιτούν πρόσθετο τεχνικό προσωπικό από το πρακτορείο Αρναίας.

Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιπλέον χιλιομετρική απόσταση των 40 χλμ που είναι η απόσταση από Αρναία για Πολύγυρο θα κάνει τη μετάβαση των εργαζομένων καθώς και των πολιτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τη ΔΕΗ ιδιαίτερα δυσχερή και κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω καιρικών συνθηκών ( χιόνι, πάγου) αλλά και κατά τους καλοκαιρινούς λόγω της αυξημένης κίνησης στο οδικό δίκτυό από τον Πολύγυρο προς την προ του Άθω περιοχή.

H βουλευτίνα τόνισε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους το πρακτορείο Αρναίας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί με επιπρόσθετο τεχνικό όπως και διοικητικό προσωπικό.

Από την συνάντηση προέκυψε η δέσμευση εκ μέρους του κ. Μιζαμίδη ότι δεν ελλοχεύει κίνδυνος κλεισίματος του πρακτορείου Αρναίας , παρόλο που παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας λόγο έλλειψης στελεχικού δυναμικού.

Το γεγονός βέβαια παραμένει ότι η στελέχωση του πρακτορείου με εξειδικευμένο προσωπικό είναι επιτακτική για τη σωστή λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: