Ομιλία Κατερίνας Ιγγλεζη σε Ορμύλια Χαλκιδικής

Ιερισσός 22/12/2014

Δελτίο Τύπου

Θέμα:Ομιλία της βουλευτού Ιγγλέζη Κατερίνας στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η Ο.Μ Ορμύλιας Χαλκιδικής μίλησε χθες Κυριακή 21 Δεκεμβρίου , η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη Κατερίνα.
Η βουλευτής αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, καταγγέλλοντας δριμύτατα το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση των μνημονίων , “πνέοντας τα λοίσθια” και βρισκόμενη πια σε πανικό , περνάει καθημερινά, σωρηδόν καταστροφικές για τον Ελληνικό λαό τροπολογίες ,στη προσπάθεια της να κλείσει τις εκκρεμότητες της με το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Καταργώντας έτσι κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία .
Στη συνέχεια ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την οικονομική κρίση και τόνισε ότι η οικονομική ασφάλεια , η αξιοπρεπής διαβίωση όλων των πολιτών, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η ισότητα και το κράτος δίκαιου για όλους αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα . Η Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας , προσεκτικά μελετημένο και άμεσα υλοποιήσιμο. Αυτό συνοψίζεται σε τέσσερις μεγάλους πυλώνες που αφορούν όλα τα νευραλγικά για την ελληνική κοινωνία σημεία ,όπως την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη,την ανάκτηση της εργασίας ,τέλος τον θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος. Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή θέση παραμονής στην Ευρωζώνη ,επιμένει σε αυτή και ουδέποτε τέθηκε θέμα επί της ουσίας εξόδου της Ελλάδας.
Η καταστροφική “επένδυση”εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής αποτέλεσε το επόμενο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η βουλευτής. Τονίστηκε για άλλη μια φορά η κρισιμότητα της κατάστασης ως αναφορά το περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών. Καταστροφή με ανεπανόρθωτες και ανυπολόγιστες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα και ξεκαθαρίστηκε ότι η επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί και θα προχωρήσει άμεσα στο σταμάτημα της καταστροφής.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, των κρισιμότερων από το 1974. Εκλογές που σηματοδοτούν την κατάρρευση ενός “σάπιου” καθεστώτος και την αφετηρία μιας νέας Λαϊκής , Δημοκρατικής και Ριζοσπαστικής Μεταπολίτευσης.
Ακολούθησε ομιλία από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κώστα Γκοντίνο , ο οποίος μίλησε για τον ρόλο της κυβέρνησης σήμερα , την προσπάθεια της να δημιουργήσει μια απόλυτα ταξική κοινωνία, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις μεγάλες εταιρίες και τα κεφάλαια.
Η συνάντηση έκλεισε μα ανοιχτό διάλογο και ερωτήσεις των παρευρισκομένων πάνω σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν έντονα και αφορούν τόσο την τοπική κοινωνία της Ορμύλιας όσο και την πολιτική κατάσταση και το μέλλον της χώρας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: