Η λειτουργία της Δημοκρατίας

Η λειτουργία της Δημοκρατίας
της Κατερίνας Ιγγλέζη

Ιερισσός 5-2-2015

Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή να αλλάξει η πορεία της χώρας. Το μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και η άμεση συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δημιούργησε μια πραγματικά δυνατή και αποτελεσματική κυβερνητική πλειοψηφία.
Οι αποφάσεις , οι θέσεις , οι δεσμεύσεις ήταν από την αρχή ξεκάθαρες!
Να κάνουμε ότι μπορούμε να σώσουμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων , να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική. Μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και τον τόπο.
Και αυτό εφαρμόζουμε. Όλες μας οι δυνάμεις κινούνται στο να είμαστε πιστοί σε ότι λέγαμε πριν τις εκλογές. Να παραμείνουμε οι ίδιοι! Και όχι χαμαιλέοντες πολιτικοί που μόλις λάβουν την λαϊκή εντολή αρχίζουν τα παιχνίδια και τις συναλλαγές με τους ισχυρούς.
Γιαυτό λοιπόν θα πρέπει να λογοδοτήσουμε; Να πέσουμε στις παγίδες που στήνουν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανυπόστατους εκβιασμούς;

Εδώ το ΟΧΙ είναι ξεκάθαρο !Αυτή η κυβέρνηση , βγήκε από το λαό για να υπηρετήσει τον λαό. Να σεβαστεί τη δημοκρατία και να λειτουργήσει δημοκρατικά. Όσοι επιχειρούν να στρέψουν κομμάτια αυτού του λαού απέναντι στο λαό και τη θέλησή του , είναι αυτοί που δε σέβονται τη δημοκρατία και τις αποφάσεις της.
Το επιχείρημα πως η αριστερή κυβέρνηση στέλνει στο δρόμο εργάτες που διεκδικούν το ψωμί τους, δεν μπορεί να χτυπήσει τη δημοκρατία.
Και πού ήταν όλοι αυτοί νεόκοποι εργατοπατέρες , όταν χιλιάδες συμπολίτες μας βρισκόντουσαν εν μια νυκτί στο δρόμο της ανεργίας;
Και εμείς έχουμε βρεθεί στους δρόμους ,έχουμε συναντηθεί με τα κινήματα και τους αγώνες των εργαζομένων , των ανέργων, των απεργών που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή. Και με αυτούς τους ανθρώπους και τώρα είμαστε μαζί. Αυτός είναι ο κόσμος που σήμερα στηρίζει τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση. Και γιαυτόν τον κόσμο παλεύουμε. Για όλους όσους που αντισυνταγματικά έχασαν τη δουλειά τους και τώρα θα αποκαταστήσουμε. Για όλους αυτούς που τόσα χρόνια έζησαν και ζούνε το εφιαλτικό καθεστώς της ανεργίας.
Γιατί η εργασία είναι δικαίωμα και αξιοπρέπεια . Εμείς το ξέρουμε καλά. Όχι όμως με κάθε κόστος για τις ζωές των υπολοίπων! Όχι με κάθε κόστος για το περιβάλλον και το μέλλον.
Ας αφήσουμε λοιπόν τη δημοκρατία να λειτουργήσει , ας σεβαστούμε τις αποφάσεις του λαού και ας νοιαστούμε ουσιαστικά για την επόμενη μέρα.
Αν το νοιώσουμε όλοι αυτό, ο δρόμος θα είναι πιο εύκολος για όλους μας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: