Αναφορά Κατερίνας Ιγγλέζη-Θέμα:Απόφαση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής για κατάργηση απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ Υπουργούς:

Υγείας
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Απόφαση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής για κατάργηση απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα καταθέτει ως αναφορά την υπ. αριθμ:4037- 20/4/2015 απόφαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής κατά τη γενική της συνέλευση στις 16/4/2015 στην οποία ανακοινώνεται η κατάργηση της απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες μέχρι την αποπληρωμή των οφειλομένων από εκτελεσμένες πρόσθετες εφημερίες των προηγούμενων ετών ( από 2012 και μετά) καταθέτοντας παράλληλα το πρόγραμμα εφημεριών του Μαίου 2015 σύμφωνα με το Ν.4264/2014 άρθρο 43.

Επισυνάπτεται η απόφαση
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα ,6/5/2015

Η καταθέτουσα βουλευτής ,
Ιγγλέζη Κατερίνα

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έδρα: Νοσοκομείο Πολυγύρου Τηλ. & Fax 23710-24961
Πολύγυρος, 20/04/2015
Αρ. Πρωτ.: 4037

Προς
Την Διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής
(υπόψη Νομικού Συμβούλου)
Κοιν: Υπουργείο Υγείας
4η ΥΠΕ
ΟΕΝΓΕ (υπόψη Κου Μιχαήλ)
Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής
Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου
Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής
Βουλευτές Νομού: Κα Αικατερίνη Ιγγλέζη
Κο Γιώργο Βαγιωνά
Κο Ιωάννη Δριβελέγκα

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής, κατά τη γενική της
συνέλευση την Πέμπτη 16/04/2015 αποφάσισε τα εξής:
1. Κατάργηση της απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες μέχρι την αποπληρωμή των οφειλομένων από εκτελεσμένες πρόσθετες εφημερίες των προηγουμένων ετών (από το 2012 και μετά) με κατάθεση των προγραμμάτων εφημεριών του Μαΐου 2015 αποκλειστικά σύμφωνα με το Ν.4264/2014 άρθρο 43, δηλαδή:
-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 4 Ιατροί της Κλινικής εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Οι 4 Ιατροί του Τμήματος εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 3 Ιατροί της Κλινικής και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 3 Ιατροί της Κλινικής και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 5 Ιατροί της Κλινικής εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 25 Μαΐου 2015.
-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 4 Ιατροί της Κλινικής και οι 2 Ιατροί των Κέντρων Υγείας εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 30 Μαΐου 2015.
-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 2 Ιατροί της Κλινικής και οι 4 Ιατροί των Κέντρων Υγείας εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 30 Μαΐου 2015.
-ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ: Οι 3 Ιατροί της Μονάδας εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες και η Συντονίστρια Διευθύντρια 7 μικτές εφημερίες μέχρι τις 22 Μαΐου 2015.
-ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Οι 3 Ιατροί της Κλινικής και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Οι 4 Ιατροί του Εργαστηρίου εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
-ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ – Μ/Β ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Οι 2 Ιατροί του Εργαστηρίου, οι 2 Ιατροί των Κέντρων Υγείας και ο 1 Ιατρός του ΠΕΔΥ εφημερεύουν πραγματοποιώντας από 5 ενεργείς εφημερίες ο καθένας, καλύπτοντας το πρόγραμμα εφημεριών μέχρι τις 25 Μαΐου 2015.
2. Επισημαίνουμε πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι «επιθυμία» των Ιατρών, αλλά απαραίτητη διαδικασία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών , την οποία εκτελούν μετά από αναγκαστική εντολή της υπηρεσίας τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: