Αναφορά Κατερίνας Ιγγλέζη -ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλλικράτειας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Καλλικράτειας, Χαλκιδικής

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ κ. Υπουργούς:
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλλικράτειας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Καλλικράτειας, Χαλκιδικής
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα , καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλλικράτειας ,με την οποία διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατάργηση του Α.Τ Νέας Καλλικράτειας.
Σύμφωνα με τους πολίτες της περιοχής μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστρεπτική για τον συγκεκριμένο Δήμο που ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλείται να φιλοξενήσει χιλιάδες παραθεριστές καθώς επίσης τονίζουν ότι το οικονομικό όφελος για την πολιτεία από μια τέτοια ενέργεια θα ήταν σχεδόν μηδενικό καθώς ο Δήμος προτίθεται να φιλοξενήσει το ΑΤ Καλλικράτειας σε κτήρια ιδιοκτησίας του.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Aθήνα, 6-5-2015

Η καταθέτουσα βουλευτής,

Ιγγλέζη Κατερίνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ      
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Κοττάκου 40
63 080 ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ
Τηλ. 2399023986 & 2399021977
Email. sepokallikratia@yahoo.gr

27 Απριλίου  2015

 

ΠΡΟΣ: κ. Κατερίνα Ιγγλέζη
                                                                                      Βουλευτή Χαλκιδικής

Κύρια βουλευτή,

Οι πρόσφατες ειδήσεις για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Καλλικράτειας στα τοπικά Μ.Μ.Ε προκάλεσε αναστάτωση και τεράστια ανησυχία στους μόνιμους κατοίκους και στους παραθεριστές της περιοχής μας.
Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν ολέθρια για την περιοχή της Νέας Καλλικράτειας η οποία, καθώς είναι ο πλέον κοντινός τόπος καλοκαιρινής διασκέδασης και παραθερισμού  για τη Θεσσαλονίκη, υποδέχεται  πάνω από 120.000 χιλιάδες παραθεριστές τους θερινούς μήνες με  τριάντα πέντε χιλιάδες εξοχικές κατοικίες σε μια έκταση που ξεπερνά τις είκοσι δύο χιλιάδες στρέμματα. Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής ήταν τεράστια και διαχρονικά άλυτα.
Η απόφαση να  αναβαθμιστεί ο Αστυνομικός Σταθμός σε Αστυνομικό Τμήμα  το 2000 περιόρισε αρκετά την αυθαιρεσία στη δόμηση  αλλά και κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και  οι πολίτες αισθάνθηκαν  μεγαλύτερη ασφάλεια. Τώρα με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος είναι δεδομένο ότι  η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη  παντού.  Μια τέτοια απόφαση μόνο ζημία θα προκαλούσε και γι αυτό η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και κάθετα αντίθετη.
Να προσθέσουμε ότι στην ενδεχόμενη απόφασή σας για κατάργηση του Α.Τ. το οικονομικό όφελος θα είναι μηδαμινό ίσως και αρνητικό. Εάν πάλι ο λόγος κατάργησης είναι  το κόστος του ενοικίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος δέχεται να στεγασθεί το Α. Τ. δωρεάν σε κτήρια του δήμου που παραμένουν άδεια. Η περιοχή μας δεν είναι δυνατόν να μείνει δίχως αστυνόμευση.
Θεωρώντας ότι τα εν συντομία παραπάνω επιχειρήματα μας αλλά και η πρότασή μας για ανέξοδη στέγαση του Α.Τ. Καλλικράτειας θα σας βρουν θετική, σας παρακαλούμε και περιμένουμε την πλέον σωστή  για την περιοχή μας παρέμβασή σας, στα αρμόδια όργανα.

                  Με τιμή
                                                Για το Δ. Σ. του Συλλόγου
                                                        Ο   Πρόεδρος
                                               ΧΑΡ.  ΚΑΡΑΒΑΡΙΩΤΗΣ        

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: