ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Το καπιταλιστικό σύστημα γεννάει τις κρίσεις του» ισχυρίζονται, ορθώς, οι μαρξιστές.

«Η κρίση γεννά ευκαιρίες» αντιτείνονται από την άλλη πλευρά οι νεοφιλελεύθεροι.
Φυσικά από την δική τους ιδεολογική και ταξική πλευρά έχουν απόλυτο δίκαιο. Η τελευταία συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση αποτέλεσε μία άριστη ευκαιρία για τον νεοφιλελευθερισμό για να επιτεθεί σε όλα τα κεκτημένα, με αγώνες και αίμα, δικαιώματα των λαών.
Η Ελλάδα, μία χώρα που πέρα της παγκόσμιας κρίσης είχε να αντιμετωπίσει και τις παθογένειες του δικού της πολιτικού κατεστημένου, ενός κατεστημένου που έζεχνε από την διαπλοκή και την διαφθορά, προκρίθηκε από τους κυρίαρχους ευρωπαίους νεοφιλελεύθερους ως το πειραματόζωο της εφαρμογής του δόγματος των «ευκαιριών». Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και της ανικανότητας, μάλλον της απροθυμίας, του ελληνικού πολιτικού συστήματος να εξυγιανθεί, επέβαλλαν στο ελληνικό λαό επαχθή δημοσιονομικά μέτρα οδηγώντας τον στην φτωχοποίηση και στην ανθρωπιστική κρίση, φορτώνοντας τον επίσης με την ευθύνη μιας κρίσης που γέννησε το οικονομικό σύστημα που αυτοί υπηρετούν.
Η πρόβλεψή τους όμως δεν ήταν ασφαλής . Η πόλις δεν έπεσε. Στις εκλογές του Γενάρη ο λαός επέλεξε τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ως πρώτη πολιτική δύναμη και του έδωσε την δυνατότητα, σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Ο λαός όμως σ’ αυτές τις εκλογές πήγε και ένα βήμα παραπάνω. Έδωσε ξεκάθαρη εντολή στη νέα κυβέρνηση να σταματήσει την οικονομική επιδρομή του νεοφιλελευθερισμού, να διαφυλάξει και να επαναφέρει το βιοτικό επίπεδο και τα κεκτημένα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά του.
Ο λαός έδωσε εντολή στην νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη χωρίς όμως να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές που αυτός έθεσε. Οι κόκκινες όμως αυτές γραμμές, στις οποίες επιμένει τόσο πολύ η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που ονομάζουμε «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Δεν είναι ακραίες κομμουνιστικές και αναρχικές ιδεοληψίες. Είναι οι αρχές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού , οι αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο λοιπόν, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν υποχρέωση να σεβαστούν την, με δημοκρατικό τρόπο εκφρασμένη, εντολή του ελληνικού λαού, αν θέλουν να διαφυλάξουν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι και να μην επιτρέψουν να τα ανατινάξουν οι οικονομικές βόμβες του νεοφιλελευθερισμού, γιατί δυστυχώς από τα ερείπιά του θα αναδυθεί ένας παλιός γνωστός, αλλά όχι ξεχασμένος, εφιάλτης: ο φασισμός. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ευρωπαϊκή ενότητα δεν σημαίνει ισοπέδωση πολιτισμών και χαρακτήρων αλλά πολλαπλότητα υπό έναν παρονομαστή, την ανθρώπινη ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να υπερασπιστεί την εντολή του ελληνικού λαού. Ο λαός έχει την υπομονή και την κατανόηση που χρειάζεται και στηρίζει την κυβέρνηση όσο την βλέπει να αγωνίζεται να διαφυλάξει τις κόκκινες γραμμές που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και  της νεολαίας.Που εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί από την κυβέρνηση να συνεχίσει να στέκεται όρθια και να κάνει πράξη τα λόγια του πρωθυπουργού :
» Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού,  αυτόν τον λαό θα  υπηρετήσουμε.Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε,  αυτό θα υπηρετήσουμε!»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: