Ο Κύριος Λόγος…!

Ο κύριος λόγος…

Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη . Ούτε καν 8 μήνες δεν πέρασαν από την μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη μαζί με τους ΑΝΕΛ της διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να προσφύγει και πάλι στην εντολή του λαού, παλεύοντας να κερδίσει μια νέα έντιμη πιο αποφασισμένη σχέση μεταξύ κυβερνώντων και του ίδιου του λαού.
Αναγκάζεται και διαψεύδει έτσι ,πως το μόνο που ζητούν όσοι εκλέγονται σε θέσεις εξουσίας, πως μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα την κρατήσουν περισσότερο.
Αναγκάζεται και διαψεύδει έτσι, πως όσες υποχωρήσεις και αν πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα, δε θα πρέπει να τίθενται στην κρίση του λαού .
Ο Χ Ι η κυβέρνηση αυτή παίρνει την ευθύνη για τα αδιέξοδα που βρέθηκε αλλά συνεχίζει. Συνεχίζει να θέλει τον λαό γνώστη και κοινωνό της αλήθειας . Αυτά που ζούμε , η ζωή που δυσκόλεψε , δυσκόλεψε για όλους μας . Όσων τουλάχιστον νιώθουν Έλληνες και δεν κανιβαλίζουν το σώμα αυτής της χώρας. Και τώρα πια μόνο με βαθιά επίγνωση , με βαθιά πίστη, με αληθινή αγάπη για την πατρίδα μπορούμε να πάμε παρακάτω. Ο δρόμος άνοιξε. Όλοι μας μέσα μας το ξέρουμε. Ο Τσίπρας στ’ αλήθεια πάλεψε. Ο Τσίπρας είναι ένας ειλικρινής Έλληνας πολιτικός, που δε φοβάται ούτε τους μέσα , ούτε τους έξω. Και αυτό έχει η ιστορία μας χρόνια να το καταγράψει.
Ο κύριος λόγος όμως για μας εδώ στη Χαλκιδική , στον τόπο μας είναι πως «τόλμησε » να δείξει πως δε φοβάται και δεν συναλλάσσεται με τις υπερδυνάμεις τάχα των πολυεθνικών . Αυτών που τόσα χρόνια είχαν μάθει πως φέρνοντας λίγα δολάρια μπορούν να αγοράζουν βουνά , ανθρώπους , συνειδήσεις , νερά και ότι άλλο τραβάει η ψυχή τους , γιατί απλά φέρνουν επενδύσεις. Τόλμησε να δώσει σε όλους εμάς που δίνουμε αυτό τον αγώνα ,να σώσουμε ότι πιο ιερό μας αφήνουν οι παλαιότεροι , την ίδια μας τη γη , να μας δώσει την ανάσα πως και κάποιες μάχες κερδίζονται. Πως χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται.
Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά και θα γίνουν χωρίς νικητές και νικημένους. Η έστω και από λάθος αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού για τους εργαζόμενους που θα πληγούν κρύβει ίσως και την αγωνία πως δεν αρκεί να δικαιωθούν όσοι ορθά πιστεύουν πως αυτό που συμβαίνει στις Σκουριές είναι έγκλημα . Θα πρέπει ο τόπος να πάει στην επόμενη μέρα με πραγματικό ενδιαφέρον για όλους , με μια και μόνη ιδέα. Δεν αφήνουμε κανέναν να μας χωρίσει! Δεν αφήνουμε κανέναν να μας πει ποιος είναι δικός μας και ποιος είναι εχθρός. Όλοι εδώ μένουμε, Εδώ ζούμε. Θα συνεχίσουμε και ο καθένας ας αναμετρηθεί με τις ευθύνες του και τη συνείδηση του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: