«Καθυστέρηση Εισαγγελίας Χαλκιδικής στη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που αφορούν στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» για τα Υποέργα Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών των Μεταλλείων Κασσάνδρας »

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: «Καθυστέρηση Εισαγγελίας Χαλκιδικής στη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που αφορούν στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» για τα Υποέργα Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών των Μεταλλείων Κασσάνδρας »

Στα υποέργα Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών (εγκαταστάσεις Μαντέμ Λάκκου) των Μεταλλευτικών- Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας, που βρίσκεται στον Δήμο Αριστοτέλη του Νομού Χαλκιδικής έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων ήδη από το 2012.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των Πορισμάτων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος η δραστηριότητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» έχει προκαλέσει ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Από τις 30.09.2015 το Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος έχει διαβιβάσει προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης για τις ανωτέρω παραβάσεις καθώς και φάκελο με όλα τα σχετικά έγγραφα.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής δεν έχει προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που εκπορεύονται από τα αποτελέσματα των ελέγχων.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις επιπτώσεις της ρύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην δημόσια υγεία, ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας της εν λόγω εταιρείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Για ποιο λόγο η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής καθυστερεί την εξέταση των Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης, ώστε να διερευνηθεί εάν προκύπτουν τυχόν αξιόποινες πράξεις για την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ»;
2. Τι προτίθεται να πράξει για την καθυστέρηση αυτή, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και η αποτροπή των εν δυνάμει κινδύνων που προέρχονται από την δραστηριότητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ιγγλέζη Αικατερίνη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: