Επισκέψεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον ,στο πλαίσιο των εργασιών της

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

Μητροπόλεως 1, 10557 Αθήνα, Τηλ: 210 3238974, 210 3709401-2 Φαξ: 210 370 9400

Ιερισσός Χαλκιδική 63075, Τηλ:2377041143, 2377041173, Φαξ:2377041146

Igglezi.press@gmail.com

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των εργασιών της, πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Κατερίνα Ιγγλέζη, τα μέλη κκ Γιώργος Ακριώτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Λαζαρίδης, Δημήτρης Καββαδέλας, Σωκράτης Φάμελλος και οι βουλευτές κκ Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Δελλής, Νίκος Θηβαίος και Πάνος Σκουρολιάκος επισκέφθηκαν τις περιοχές των Λιμών Κορώνειας- Βόλβης, το ΕΚΒΥ, το Λιτόχωρο και την περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Το Σάββατο 11/06/2016 επισκέφθηκαν τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας- Βόλβης όπου ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες, τις δραστηριότητες και το έργο του Φορέα καθώς και για περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Ξεναγήθηκαν στην περιοχή των δύο λιμνών, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών στην λίμνη Κορώνεια και για την παρούσα κατάστασή της. Στο Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες.

Την ίδια μέρα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Υγροτόπων Βιοτόπων (ΕΚΒΥ) και ενημερώθηκαν για το έργο, τις δράσεις και τη συνεισφορά του Οργανισμού στη διατήρηση και διαχείριση της φύσης, της βιοποικιλότητας και των υδάτων.

Την Κυριακή 12/06/2016 παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου που πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, φορέων διαχείρισης, περιβαλλοντικών και ορειβατικών οργανώσεων.

Την Δευτέρα 13/06/2016 επισκέφθηκαν την περιοχή του Ασωπού ποταμού και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με θέμα την εξυγίανση του Ασωπού ποταμού στο Σχηματάρι στο Δημαρχείο του Δήμου Τανάγρας. Η σύσκεψη έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, του Δημάρχου Ωρωπού και του Δημάρχου Τανάγρας και των κινημάτων των πολιτών καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρουσιάστηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες για την αποκατάσταση και απορρύπανση του Ασωπού και ανακοινώθηκαν ποιες δράσεις έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα. Αναδείχθηκε η ανάγκη για την ουσιαστική συνεργασία των δύο Περιφερειών, Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη και αποτελεσματική κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων προς όφελος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα με εθνική διάσταση. Τα αιτήματα των κινημάτων των πολιτών για απορρύπανση και χωροθέτηση της βιομηχανικής περιοχής παραμένουν ζητούμενο παρόλο που υιοθετούνται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για ένα πρώτο σημαντικό βήμα όπως και η εξασφάλιση πόρων, που θα πρέπει να έχει συνέχεια και αποτέλεσμα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: