Διημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού με θέμα « Ο Αριστοτέλης στην Εκπαίδευση»

 

 

Ιερισσός, 3 Οκτωβρίου 2016

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Θέμα: Διημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού  με θέμα « Ο Αριστοτέλης στην  εκπαίδευση»

 

 

Η βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη συμμετείχε στην διημερίδα με θέμα «ο Αριστοτέλης στην εκπαίδευση», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου 2016. Στις εκδηλώσεις, μεταξύ των άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων, παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Η διημερίδα προγραμματίστηκε σε συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, με αφορμή το παγκόσμιο έτος Αριστοτέλη 2016-2017, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO.

Μαθητές των σχολείων της Χαλκιδικής παρουσίασαν τις ερευνητικές εργασίες που έκαναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με αφορμή το έργο του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που έγιναν στα σχολεία τους. Ανακοινώθηκε επίσης προκήρυξη διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής με θέμα τη φιλοσοφική θεώρηση του Αριστοτέλη που συνδέει τη παιδεία με την ευδαιμονία του ανθρώπου, καθώς και υλοποίηση δράσης με θέμα: «Oι μαθητές δημιουργούν οδηγό ξενάγησης στα μέρη που έζησε ο Αριστοτέλης».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη χαιρετίζει τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν τη σημασία της παιδείας και φέρνουν σε επαφή τους νέους ανθρώπους με τη ζωή και τα έργα των μεγάλων φιλοσόφων. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο μόνος δρόμος για την ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης και της καλλιέργειας του πνεύματος, στοιχεία απαραίτητα τόσο για την ατομική αλλά και την κοινωνική πρόοδο. Εξάλλου, κατά τον μεγάλο Σταγειρίτη φιλόσοφο «Η παιδεία είναι κόσμημα στην ευημερία και καταφύγιο στις αντιξοότητες».

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: