Μαρόκο COP 22- Από τη δέσμευση στην εφαρμογή πολιτικών για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαράς Καφαντάρη- Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

Κατερίνας Ιγγλέζη- Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

Μαρόκο COP 22- Από τη δέσμευση στην εφαρμογή πολιτικών για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη

Στη Διάσκεψη της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP 22 που πραγματοποιήθηκε στο Μαρακές 7-18 Νοεμβρίου 2016 συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την Βουλή των Ελλήνων οι κυρίες Χαρά Καφαντάρη και Κατερίνα Ιγγλέζη. Επιπλέον, συμμετείχαν στην Κοινοβουλευτική Συνάντηση στις 13 Νοεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της COP22.

Με τη Συμφωνία του Παρισιού ήδη σε ισχύ, το ζητούμενο της COP 22 είναι ο καθορισμός συγκεκριμένων βημάτων της διεθνούς κοινότητας για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας, την μείωση των εκπομπών ρύπων και της απανθρακοποίησης της οικονομίας, ώστε να μην μένουμε μόνο σε ευχολόγια για την αλλαγή της κατάστασης. Στον απόηχο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, τονίστηκε ότι η COP 21 είναι μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για όλα τα κράτη που την έχουν ήδη υπογράψει, ακόμα και για τις ΗΠΑ.

Στην Κοινοβουλευτική Συνάντηση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια των τροφίμων και στο καθαρό νερό, στην εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία, τις συνέπειες σε γυναίκες και παιδιά. Τονίστηκε ότι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναγκαίο μέτρο είναι η εισαγωγή σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία. Ακόμα, πολλοί εκπρόσωποι Κοινοβουλίων επέμειναν στην αύξηση των δεσμεύσεων και των δυνατοτήτων παρεμβάσεων των Κοινοβουλίων για τα θέματα του κλίματος.

Τα αποτελέσματα της COP 22 θα είναι κρίσιμα για τη διασφάλιση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, καθώς και η κλιματική δικαιοσύνη παραμένει ζητούμενο.

21.11.2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: