Κατάργηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Κατάργηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις

Αθήνα, 25 Μαΐου 2017

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Βουλής απέστειλε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος Κατερίνα Ιγγλέζη ζητώντας την αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών με νερό που διατίθενται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις από κανάτες με νερό.

Η επιστολή στάλθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της υιοθέτησης πρακτικών φιλικών προς περιβάλλον και δεδομένου ότι τα πλαστικά έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα δίνεται έτσι ένα μήνυμα για την σπουδαιότητα του φυσικού αυτού πόρου και την σημασία της διασφάλισης του νερού ως δημόσιο κοινό αγαθό.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Όπως γνωρίζετε η εκτεταμένη χρήση πλαστικών αποτελεί μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον και υπάρχει παγκοσμίως ευαισθητοποίηση για τη λήψη μέτρων προς μείωσή τους.

Στην προσπάθεια να υιοθετήσουμε πρακτικές προς όφελος του περιβάλλοντος θα ήθελα να σας εισηγηθώ εκ μέρους όλων των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής την αντικατάσταση των μικρών πλαστικών μπουκαλιών με νερό που διατίθενται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις από κανάτες με νερό.

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία σημειωτέον έχουν πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα θα δοθεί ένα μήνυμα για την σπουδαιότητα του φυσικού αυτού πόρου και την σημασία της διασφάλισης του νερού ως δημόσιο κοινό αγαθό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε ένα έμπρακτο παράδειγμα για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες με λιγότερο επιβαρυντικές για το περιβάλλον.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε ομόφωνα και με θερμή ανταπόκριση από όλα τα μέλη της Επιτροπής»

Το Γραφείο Τύπου της Κατερίνας Ιγγλέζη, Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: