Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ιερισσό το 1967, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως σήμερα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 18 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως Δασολόγος, στο Δασαρχείο της Αρναίας.

Διετέλεσε μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ιδρύθηκε. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική.

Για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική [εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού], ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.

Εκλέχθηκε βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη βουλευτική της θητεία διετέλεσε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπήρξε επίσης μέλος της Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία, του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τον Ιανουάριο του 2015 , επανεξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και διετέλεσε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων , της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, των ΕΠΕΚΕ Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Χωροταξίας καθώς και μέλος του Διεθνούς Οργανισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη Διαδικασία Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κοινοβουλευτικό έργο: https://katerinaigglezi.wordpress.com/2015/01/09/κοινοβουλευτικος-ελεγχος/

Τα κεντρικά της ενδιαφέροντα αφορούν θέματα προστασίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα δασικών οικοσυστημάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: